Hangi Antivirüs Yazılımı
Detaylar ile boğulmak istemiyorum diyorsanız eczane içinde
1. Mutlaka ücretli antivirüs kullanmalısınız
2. Eset Nod32 veya Kaspersky markalarının security olmayan sadece antivirüs olan sürümlerini kullanmalısınız.
Konunun detaylarını merak edenler yazının devamını okuyabilirler.
Ücretli Antivirüs –Ücretsiz Antivirüs Yazılımı karşılaştırması;
Aslında ücretli-ücretsiz karşılaştırması biraz interneti karıştıran her kesin anlamsız bulacağı bir karşılaştırmadır, zira ücretsiz en çok tercih edilen AVAST bile karşılaştırma sunarak, ücretsiz antivirüs yetersiz geleceğini ve güvenlik açıklarına maruz kalacağınızdan bahsederek ücretli sürümlere yönlendirme yapmaktadır.
Bunun gibi benzer şekilde ücretsiz markaların hepsinin farklı eksik ve açıkları bulunan ücretsiz antivirüs yazılımları bulunmaktadır, Daha basit bir anlatımla yeni çıkmış ve virüs vb zararlı yazılımları ücretli sürümler yakalamakta zorlanırken ücretsizlerin yakalamasını beklememek gerekir.
En İyisi Antivirüs Hangisi ?
Türkiye’ de kullanılan antivirüs yazılımlarına bakarsak yaygın olarak Eset,Kaspersky markaları en yaygın olarak kullanılmakta olandır bu iki markayı Avira,Trend Micro,Mcaffe ve Norton takip etmektedir.
Antivirüs seçiminde bilişimciler eset ve kaspersky markalarında taraftar havasında farklı seçimlere yönlendirirler, Bizim tecrübelerimeze göre yıllardır antivirüs yazılımı markası olarak ESET öneriyoruz, aralarda diğer markalara yönelecek gibi olsak da eksik veya sorunlardan dolayı sonunda hep eset’e dönüş yapmak durumunda kaldık.
İyi bir antivirüs yazılımı diyebilmek için sadece yakaladığı virüs sayısı yeterli değildir, bir antivirüs yazılımına iyi diyebilmek için toplam tarama süresi, hızı, virüs yakalaması, yakaladıklarını temizleyebilmesi, temizleme yaparken sisteme zarar vermemesi, sezgisel tanıma çekirdeğinin başarısı, algoritması, güncelleme sıklığı, bilgisayar ve işletim sistemine bindirdiği yük gibi özellikleri analiz ederek iyi yata kötü diyebiliriz.
Farklı markalarda yaşadığımız sıkıntılar; Eczane yazılımlarının güncellenmesi, fatura ve reçete aktarımlarındaki sıkıntılar, düşük özellikteki bilgisayarların yavaşlaması, yeni çıkan virüslere ait hızlı güncelleme olmaması, yakalanan virüslerin temizlenememesi, eczane bilişim işlemlerini sürekli virüs olarak algılaması gibi sorunları yaşamamak istemiyorsanız ESET NOD32 tercih etmelisiniz.
Eczane içi network’de mutlaka Antivirüs yazılımlarının STANDART sürümleri tercih edilmelidir. Security sürümleri daha fazla güvenlik üzerine üretilmiş ürünler olmasından dolayı güvenlik seviyesi ayarları çok daha zordur, sürekli sıkıntı yaşanır.
Eczane dışı bireysel kullanımım olacak, kişisel veri güvenliğimi çok önemsiyorum, bankacılık işlemi yapıyorum derseniz ESET Security veya Kaspersky Security sürümlerini kullanmak daha doğru olacaktır.
Bu arada belirtmeden geçmeyelim, ücretli sürümlerini yerini tutmasada temin edene kadar,ücretsiz olarak AVAST indirip kurabilirsiniz.